- Totalt 0 kr
Få saker ger så mycket julkänslor som pepparkaksbak. Dessa pepparkakor är fulla av vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer och nyttiga fetter samtidigt som de är härligt kryddiga och krispiga. Perfekt till julfikat!
Ingredienser
- 4,5 dl Bovetemjöl
- 4,5 dl Pekannötter (EKO)
- 2 dl Mandlar (EKO, RAW)
- 1 dl Vatten
- 1 dl Lönnsirap
- 1 msk Kanel (EKO)
- 1 msk Ingefära (EKO, RAW)
- 1 msk Kardemumma (EKO)
- 1 tsk Kryddnejlika (EKO)
- 2 msk Kokosolja (EKO, RAW)
- 2 msk Chiafrön (EKO, RAW)
Tillagning
- Värm ugnen till 175°C
- Lägg pekannötter och mandlar i en matberedare och mixa tills det blir ett mjöl.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills det blir en kladdig deg.
- Arbeta degen smidig på ett mjölat bord. Tillsätt eventuellt mer bovetemjöl om det behövs.
- Kavla ut degen och ta ut kakor med mått. De blir lite tjockare än vanliga pepparkakor.
- Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter tills de har fått en fin färg.
- Njut!